Perusteet haltuun - kiinankielen alkeiskurssisarja

Sinustakin voi tulla kiinankielen taitaja!

Onko sinun joskus tehnyt mieli ymmärtää mitä toiset puhuvat, kun kiinalaiset työtoverisi, sukulaisesi tai ystäväsi puhuvat keskenään? Onko sinulla kiinalainen puoliso tai puoliksi kiinalainen lapsenlapsi, jota haluaisit ymmärtää paremmin? Oletko haaveillut lomamatkasta Kiinaan? Onko sinun tehnyt mieli joskus tehdä vaikutus kiinalaiseen miniääsi, vävyysi tai pomoosi näyttämällä, että sinä olet niin kiinnostunut hänen kulttuuristaan, että tahdot oppia myös hänen kieltänsä?

Ylläty siitä mihin pystyt!

Jos vastasit yhteenkään edellisistä kysymyksistä "kyllä", sinun on tarpeen oppia kiinaa. Ajattelet ehkä, että "Enhän minä nyt kiinaa voi oppia", mutta se ei ole totta. Jos osaat puhua ja kirjoittaa suomea, kiinankielenkin oppiminen on mahdollista.

Olet saattanut jo yrittää kiinan oppimista, mutta se ei ole lähtenyt sujumaan hyvin. Tämä ei tarkoita, ettet voisi oppia kiinaa, vaan tarkoittaa, että sinulla ei ole ollut oikeaa ja toimivaa oppimateriaalia tai sopivaa opettajaa. Jatka lukemista, niin kerron siitä kuinka sinäkin voit oppia kiinaa.

Kolme seikkaa, jotka tekevät kiinasta helpon kielen oppia

Ennen kuin kerron verkkokurssini opetusmetodeista, esittelen kolme seikkaa, miksi kiina ei oikeasti ole vaikea kieli, vaikka niin yleisesti kuvitellaan. Ensinnäkin kiinankielen kielioppi on todella helppo verrattuna moneen eurooppalaiseen kieleen: Helpoksi sen tekevät seuraavat seikat:

  • sanat eivät taivu persoonan mukaan.

  • sanat eivät taivu aikamuotojen mukaan.

  • sanat eivät taivu sijamuotojen mukaan.

  • sanasto ei jakaudu erisukuisiin sanoihin.

  • konditionaalia ei ole ollenkaan.

  • genetiivirakenne on suora ja

  • lausejärjestys on yksinkertainen.

"Kieliopiltaan kiinankieli on yksi maailman helpoimmista kielistä."

Kieliopiltaan kiinankieli on siis yksi maailman helpoimmista kielistä. Tämän vuoksi sen ajan, jonka muissa vieraissa kielissä käytät kieliopin oppimiseen, voit kiinankielessä käyttää ääntämyksen ja kirjoittamisen opiskeluun. On siis väärin sanoa, että kiinankieli on yleisesti ottaen vaikeaa. Erilaisissa kansainvälissä kielten vertailuissa kiina sijoitetaan keskivaikeaksi kieleksi oppia, kun taas suomi ja venäjä ovat sieltä vaikeimmasta päästä olevia kieliä.

Ehkä sinua pelottaa kuitenkin kiinan kirjoitusmerkkien oppiminen? Turha huoli! Ymmärrät todennäköisesti tällä hetkellä yli 50 erilaista liikennemerkkiä ja niiden lisäksi kaikenlaisia merkkejä aina vaarallisista syövyttävistä aineista langattoman verkon symboliin. Lisäksi tunnet vähintään useita kymmeniä erilaisia logoja automerkeistä yrityslogoihin. Näiden ymmärtämiseksi et ole varmaankaan joutunut erityisemmin edes opiskelemaan niitä. Elämme erilaisten merkkien ja symbolien täyttämässä maailmassa. Kiinassa tämä maailma yltää kirjoitukseen saakka.

Kiinan kirjoitusmerkit rikastuttavat kiinankieltä ja erottelevat taitavasti samalta kuulostavat sanat toisistaan kirjallisessa muodossa. Kirjoitusmerkkien kirjoittamiseen ja muistamiseen on olemassa erilaisia apukeinoja, joista kerron myöhemmin.

Kiinan kirjoitusmerkit ovat kukin oma sanansa. Myös muissa kielissä on todella paljon eri sanoja, jotka kirjoitetaan eri tavalla eikä niitä ole sen vuoksi mahdotonta oppia. Kiinan kirjoitusmerkit koostuvat vain kahdeksasta erilaisesta piirrosta eli kynänvedosta ja niiden 24 erilaisesta yhdistelmäpiirrosta. "Aakkosia" ei siten ollen ole paljonkaan enemmän kuin muissakaan kielissä. Yhteensä siis on 32 erilaista kynänvetoa, kun puolestaan suomenkielessä on yhteensä 28 aakkosta, kun ruotsalaista Å:ta ei lasketa mukaan.

Vaikka kukin kirjoitusmerkki on oma sanansa, se ei tarkoita, että jokaisella sanalla olisi oma kirjoitusmerkkinsä. Kielen ja tekniikan kehittyessä kiinankieleen on syntynyt valtavasti uusia sanoja, jotka on luotu täysin jo olemassa olevia kirjoitusmerkkejä käyttäen. Käyttääksesi kiinaa arkipäivän tilanteissa sinun ei sitä paitsi tarvitse osata tunnistaa eri alkuneita tai kaikkia eläinlajeja merkitseviä kirjoitusmerkkejä, joten kirjoitusmerkkien määrä ei ole este kiinankielen oppimiselle.

Varsinkin japaninkieleen verrattuna kiinan opiskelu on helppoa, koska kiinankielessä käytetään vain yhtä kirjoitusjärjestelmää, kun taas japaninkielessä niitä on käytössä kolme erilaista. Japaninkielen opiskelu vaikenee opintojen edetessä, kun eritasoisia kohteliaisuumuotoja tulee opittavaksi. Kiinankielen opiskelu sen sijaan helpottuu sitä enemmän, mitä pidemmälle edistyt ja kun olet jo tottunut sen kirjoitusjärjestelmään.

"Kiinan kirjoitusmerkit ovat kukin oma sanansa. Myös muissa kielissä on todella paljon eri sanoja, jotka kirjoitetaan eri tavalla eikä niitä ole sen vuoksi mahdotonta oppia." 

Viisi keinoa, joiden avulla sinäkin voit oppia kiinaa

Tahdon olla rehellinen, enkä väitä että minkään kielikurssin avulla puhut sujuvasti uutta vierasta kieltä vuoden päästä, mutta se kuinka lähelle sitä pääset, riippuu useammasta merkittävästä seikasta.

Ensimmäinen keino on ennakkoluulottomuus. Kaikki on mahdollista hänelle, joka ajattelee sen olevan mahdollista. Lapset ovat ennakkoluulottomia ja siksi heillä on hyvä kyky oppia uusia asioita. Oikeasti pikkulapsiltakin kuluu silti ainakin lähes pari vuotta ennen kuin he osaavat kunnolla puhua vanhempiensa kieltä. Ei ole reilua vaatia, että sinun pitäisi oppia uusi kieli tätä nopeammin. Minulta kului noin 7 vuotta sujuvan kiinankielentaidon saavuttamiseen. Uskon, että olisin pystynyt siihen tätä nopeammin, mikäli minulle olisi alussa tarjottu kaikki perustiedot samassa siistissä paketissa eikä minun olisi tarvinnut etsiä niitä monista eri kirjoista ja kouluista.

Siksi tahdon tarjota sinulle nyt huolella erityisesti suomenkieliselle räätälöidyt ääntämysohjeet kiinankieleen, joiden avulla otat helposti haltuun erilaiset kiinan äänteet ja täten luot vahvan pohjan itse kielen oppimiselle. Nämä ääntämysohjeet siis kertovat miten kiinankielen opetuksessa apuna käytettävän pinyin-ääntämiskirjoituksen latinalaiset kirjaimet oikeasti ääntyvät kiinaksi.

"Omalla äidinkielellä vieraan kielen opiskelu huomattavasti helpompaa ja tehokkaampaa."

Vaikka osaisit varsin hyvin englanninkieltä, on omalla äidinkielellä vieraan kielen opiskelu huomattavasti helpompaa ja tehokkaampaa. Se auttaa sinua muodostamaan aivoissasi suoran yhteyden uuden vieraan kielen ja suomenkielen termien välille, jolloin kykysi soveltaa oppimaasi itse luomissasi lauseissa kehittyy merkittävästi nopeammin kuin, mikäli et pysty opiskelemaan uutta kieltä suoraan oman äidinkielesi kautta.

Neljäs keino on ahkeruus. Harjoitus tekee mestarin myös kielenopiskelussa. Kiinaa Käytännössä -verkkokurssini sisältävät paljon kuunteluharjoituksia, jotka ovat erityisen tärkeitä, kun opiskelet sellaista kieltä, joka kuulostaa täysin erilaiselta kuin mikään aikaisemmin oppimasi kieli. Harjoittelemalla ahkerasti myös lukemista ja kirjoittamista, otat uuden kielen perusteet haltuun ennätysajassa!

Viides keino on kiinan kirjoitusmerkkien opiskelu kuvien kera. Kiinaa Käytännössä -alkeiskursseilla uudet kirjoitusmerkit opetetaan sinulle kuvaten niiden alkuperäinen kuvaidea. Kun näet millaisesta kuvasta kukin kirjoitusmerkki on kehittyen aikojen kuluessa, painuvat merkkien kirjoitusasut helposti mieleesi ja samalla saat katsauksen muinaiskiinalaiseen ajatusmaailmaan.


[Videoupotus: Miksi kirjoitusmerkkiä merkitsevässä kirjoitusmerkissä on lapsen kuva?]


Kiinaa käytännössä -kielikurssien erikoisvahvuudet

Perusteet haltuun I -verkkokurssilla saat kiinan opiskelullesi loistostartin! Nimittäin kurssin etenemisjärjestys on harkittu hyvin tarkkaan, jolloin kielen vaikeimpia asioita ei pläjäytetä heti ensimmäisellä kurssille eteesi, mikä tekee oppimisesta sujuvaa, kiinnostavaa ja onnistumisen kokemuksia tuottavaa.

Opetan äänteet perusteellisesti niin, että äidinkieleltään suomenkielisen henkilön on ne helppo ymmärtää. Saat ääntämisohjeet myös kirjallisena dokumenttina, jonka voit tulostaa itsellesi. Koko opetus etenee rauhallisesti yksinkertaisimmista sanoista lähtien ja kaikki selitetään selvällä suomenkielellä. Kurssi koostuu videoista, jotka voit kuunnella uudestaan niin monesti kuin haluat kurssin aikana.

Opiskelemalla suomenkielellä vältät lisäksi väärinoppimiset, joita voi syntyä muistakin syistä kuin mahdollisen vajavaisen englanninkielentaidon takia. Nimittäin useissa – tekisi mieleni sanoa kaikissa – kiinalaisten tekemissä kiinankielen oppimateriaaleissa esiintyy ainakin muutama väärä käännös. (Esimerkiksi tervehdys 你好!(Nǐ hǎo!) ei tarkoita "hyvää päivää".) Aina käännös ei välttämättä ole täysin väärä, mutta siinä käytetään tiettyä englanninkielen sanaa sellaisessa merkityksessä, mikä ei ole mikään sen yleisimmistä merkityksistä. Tällöin sinulle helposti syntyy vääriä mielikuvia uuden kiinankielen sanan merkityksistä, vaikka itse oppimateriaali ei suoraan väitäkään, että sanan vastaavuus tietyn englanninkielen sanan kanssa olisi aina pätevä. Yleisesti ottaen kiinan- ja suomenkielessä sanojen vastaavuus on mielestäni lähempänä toisiaan kuin englannin- ja kiinankielen sanojen vastaavuus.

Selitän kurssilla kirjoitusmerkkien sisällöt yksitellen havainnollistavien kuvien kera, jolloin ymmärrät mitä kussakin merkissä itse asiassa näkyy. Tämä auttaa sinua muistamaan uudet sanat huomattavasti tehokkaammin kuin, jos et ymmärrä millaisiin eri piirroksiin kirjoitusmerkit pohjautuu. Lisäksi opetan sinulle kunkin merkin oikean piirtojärjestyksen sekä kerron yleisiä periaatteita, joiden perusteella opit itse päättelemään miten jokin tuntematon merkki kuuluu piirtää.

Valitsemalla Kiinaa Käytännössä, Perusteet haltuun I -verkkokurssin, säästät kiinan opiskelussa sekä vaivaa että aikaa. Vastaavan määrän tietoa oppiaksesi sinä joutuisit käymään useita tunteja tavallisilla kiinankielen alkeisoppitunneilla – etkä silloinkaan oppisi kaikkea sitä mitä tällä kurssilla voit oppia. Kun olet oppinut hyvin kielen perusteet – etenkin kirjoituksen – pystyt sen jälkeen edistymään kiinan opiskelussa nopeammin ja luottavaisemmin.

Verkkokurssia voit käydä juuri silloin, kun sinulle on sopiva aika eikä sinun tarvitse matkustaa oppitunneilla yliopiston saliin tai Kiinaan saakka. Voit opiskella missä tahansa oletkin, kunhan sinulla vain päätelaite ja internetyhteys käytettävissäsi. Voi katsoa kurssivideot uudestaan kerta toisensa jälkeen, kunnes olet oppinut asiat eikä sinun tarvitse pyytää lisätunteja yksityisopettajalta tai tuutoriltasi. Säästät siis selvää rahaa! Ostamalla kurssin saat pääsyoikeuden kurssisisältöön vähintään kolmeksi kuukaudeksi.

Tee nyt ostopäätös ja kiinan opiskelusi saa loistostartin!

Runsas ja monipuolinen kurssisisältö

Kurssin harkittu etenemisjärjestys on tärkeää etenkin, koska kiinankieli eroaa merkittävästi aikaisemmin tuntemistasi kielistä. Kun teet hyvän pohjatyön opiskelemalla Perusteet haltuun kielikurssit 1 ja 2 tunnollisesti, saat kestävän kivijalan uuden kielen oppimiseen. Kivijalan, jolle on turvallista rakentaa lisää osaamista ilman, että pian alkaa tuntumaan, että kaikki oppiminen on yksi suuri sekamelska, joka unohtuu sitä mukaa kuin oppii lisää.

Kiinaa Käytännössä Perusteet haltuun 1 -verkkokurssi koostuu viidestä eri moduulista, jotka ovat:
1. Ääntäminen, 2. Kirjoittaminen, 3. Merkkien rakenne, 4. Kuullunymmärtäminen ja 5. Kielioppi. Jokainen seuraava moduuli verkkokurssilla avautuu katsottavaksi viikon päästä edellisen ensimmäisestä avauskerrasta. Saat pääsyoikeuden kurssisisältöön vähintään kolmeksi kuukaudeksi. Kurssimoduuleissa opit seuraavat asiat:

    Ääntäminen

    1. Mitä tarkoittaa putonghua ja pinyin?
    2. Eri äänteitä
    3. Mitä ja millaisia ovat sävelkulut kiinankielessä?

    Kirjoittaminen

    1. Erilaiset kirjoitustavat (käsinkirjoitus, päätekirjoitus, kirjoitussuunta)
    2. Kynänvedot (8 peruspiirtoa)
    3. Kynänvetojen järjestys
    4. Numerot 1-20
    5. Millaisia ovat kiinalaiset nimet?

    Merkkien rakenne

    1. Mitä tarkoittaa kirjoitusmerkkien standardointi?
    2. Miten kirjoitusmerkit ovat syntyneet?
    3. Miten kirjoitusmerkit rakentuvat? (perusmerkit ja radikaalit)

    Kuullunymmärtäminen

    1. Harjoituksia eri äänteistä
    2. Harjoituksia eri sävelkuluista
    3. Harjoituksia kiinalaisista nimistä

    Kielioppi

    1. Kieliopin perusteet
    2. Genetiivirakenne
    3. Olla-sana "shì"
    4. Ajan ilmaisut kuukausina

Perusteet haltuun I -kurssilla opit lähes 50 uutta kirjoitusmerkkiä! Tämä verkkokurssi sisältää yli yksi ja puoli tuntia tiiviiksi kokonaisuudeksi editoitua video-opetusta.


Olen käyttänyt ainakin toista sataa tuntia tämän verkkokurssin tekemiseen. Jos olisin tehnyt sen pelkästään sinulle, sen hinta täytyisi olla yli 4000 euroa. Onneksi sinun ei tarvitse maksaa sitä yksin, vaikka saatkin opiskella koko kurssisisällön yksin omassa rauhassa kotonasi. Jos ostat kurssin vielä ennen marraskuun loppua, saat sen nyt lanseeraustarjouksena hintaan vain 99,15 €. Hinta sisältää arvonlisäveron (25,5%)! Joulukuussa kurssin hinta nousee normaaliin 158 euroon. (sis. alv.)

Siis, huikea tuhti opetussisältö nyt vain 99,15 eurolla!

Säästä siis 37 % ja tilaa heti! Aloita kiinan opiskelu ja luo yhteys yli miljardiin ihmiseen!

Osta Perusteet haltuun 1 -verkkokurssi klikkaamalla alle olevaa painiketta:   

Tyytyväisyystakuu

Tällä alkeiskurssilla saat luotua perustaa, jolta voit helposti ponnistaa yhä syvemmällä kiinankieleen.
Mikäli et jostain syystä kuitenkaan olisi tyytyväinen kurssiin, saat 14 päivän tyytyväisyystakuun: Ilmoitat vain 14 päivän sisällä tilauksestasi osoitteeseen info@kiinankieli.fi, että et ole tyytyväinen ja saat rahasi takaisin. Et siis voi menettää mitään, vain ainoastaan voittaa. Voitat tietotaitoa ja polun uuteen maailmaan – kiinalaiseen maailmaan.


Kun tilaat verkkokurssin tämän sivun kautta, saat siis:

  • ERINOMAISET KIINAN ÄÄNTÄMISOHJEET

  • RUNSAAN OPETUKSEN KIINANKIELEN PERUSTEISTA

  • JÄSENYYDEN "KIINANKIELEN OPISKELIJAT" FACEBOOK-YHTEISÖÖN

  • Mahdollisuuden jättää nimelläsi (ja kuvallasi) myönteinen palaute ja ansaita myöntämällä
    sen käyttöoikeudet markkinointitarkoituksiin alennuskoodi Perusteet haltuun 2 -verkkokurssille.

AVAA NYT OVI KIINANKIELEEN JA KULTTUURIIN!

Toivotan sinulle antoisaa ja
tarmokasta kiinankielen opiskelua!

Nähdään verkkokurssilla!

Mika Kivimaa